Obiective Turistice

 

 

Obiective Turistice

Transilvania

 

 

 
Transilvania este o destinaţie turistică de excelenţă, mereu prezentă în topurile realizate de publicaţiile de specialitate şi care oferă atracţii şi obiective în concordanţă cu toate preferinţele în materie de turism. Transilvania este o regiune care se bucură atât de un relief spectaculos, cât şi de un patrimoniu cultural de excepţie. Descoperă Transilvania  şi lasă-te purtat pe culmi de munte, în zone de podiş, printre ziduri de cetate, pentru a descoperi farmecul celei mai atractive regiuni din România.
 
Corvinilor Castle from Hunedoara , Romania photographed in summer season with storm clouds in background.

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai frumoase castele medievale din Europa. Construit de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea, de Castelul Corvinilorse leagă numeroase legende şi poveşti, printre care şi cea potrivit căreia este locul în care a fost ţinut prizonier Vlad Ţepeş şi unde acesta s-a transformat în Dracula. Odată ce ai ajuns la castel, vei fi transpus în atmosfera medievală a secolelor XV – XVI.

Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina este o fortificaţie bastionară în formă de stea, care atrage anual mii de turişti în municipiul Alba Iulia. Între zidurile cetăţii a fost constituită Marea Unire din 1918 şi este un loc de referinţă pentru istoria poporului român.Cetatea Alba Carolina a fost construită în urmă cu trei secole şi este unul dintre monumentele istorice impresionante din Transilvania.

The 3rd gate of Alba Iulia Fortress in Romania
Bran Castle, landmark of Romania

Castelul Bran, Pasul Rucăr-Bran

Castelul Bran concurează cu cel din Hunedoara în topurile celor mai frumoase castele din Europa. Simbol al României, Castelul Bran se ridică impunător la graniţa Transilvaniei cu Muntenia. Castelul este considerat una dintre cele mai înspăimântătoare destinaţii din Europa, de acesta legându-se Legenda lui Dracula, construită în jurul domnitorului Vlad Ţepeş.

Salina Turda, Turda

Zăcămintele de sare din Transilvania s-au format în urmă cu mai bine de 13 milioane de ani. Pe teritoriul Transilvaniei sunt numeroase puncte de explorare a acestor zăcăminte, dar cel mai frumos şi mai cunoscut dintre toate este Salina Turda. Despre salina din oraşul Turda vorbeşte o lume întreagă datorită proprietăţilor curative ale aerului din subteran. O vizită la Salina Turda este o adevărată terapie pentru sistemul respirator.

Turda Salt Mine is one of the most important salt mines in Transylvania, one of the largest in Europe.
Viscri Fortified Church in spring, Romania.

Biserica fortificată din Viscri

Comuna Viscria devenit celebră în întreaga Europă după ce Prinţul Charles al Marii Britanii şi-a cumpărat aici o casă şi vine în vizită anual. Localitatea este dominată de una dintre cele şapte biserici forticate incluse în patrimoniul UNESCO. Comuna Viscri este locuită de o comunitate de saşi şi este un loc pitoresc unde tradiţiile şi spiritul transilvănean nu au fost alterate de lumea modernă.

Sibiu

Oraș medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul este unul dintre cele mai vizitate orașe din țara noastră, ce atrage anual mii de turiști străini, în special după ce orașul a primit titlul de „Capitală Europeană a Culturii” în anul 2007.Nu ar trebui să vă mire această distincție pentru că Sibiul are ce oferi, atât din punct de vedere cultural, cât și istoric și arhitectural.Din punct de vederea istoric și arhitectural aici veți putea admira Cetatea medievală și zidurile sale de apărare, cu turnurile denumite după breslele Sibiului, Turnul Sfatului, Piața Mică, Piața Mare, Podul Mincinoșilor, Biserica Evanghelică și toate clădirile declarate monumente istorice ale orașului.

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului, situată în partea de sud-vest a județului, este una dintre cele mai pitorești zone din România. Aceasta este considerată a fi o zonă etnografică unică în țara noastră ce include nu mai puțin de 18 localității. Pe lângă arhitectura vechilor sate săsești, aici veți putea descoperii și obiceiurile tradiționale ale zonei, locuitorii purtându-și încă cu mândrie costumele populare și practicând obiceiurile meșteșugărești transmise din generație în generație./p>

Rezervația Naturală „Golul alpin Bâlea”

Golul alpin Bâlea este o rezervație naturală din județul Sibiu, situată în masivul Făgăraș, la o altitudine de peste 2.000 de metri. Aceasta este cunoscută în special pentru lacul și cascada cu același nume și este considerată a fi cea mai grandioasă zonă alpină din Carpații Meridionali.
În interiorul ei se află și două stațiuni turistice cunoscute, Cascada Bâlea și Bâlea Lac preferate de turiști tot timpul anului. Datorită faptului că sunt situate la o altitudine atât de mare, unde media temperaturilor anuale este în jur de 0 grade Celsius și zăpada persistă aproximativ 7 – 8 luni pe an

Transfăgărășanul

Transfăgărășanul este una dintre cele mai lungi și cele mai spectaculoase șosele montane din țara noastră. Drumul se întinde pe o lungime de 92 de kilometri, pe teritoriile județelor Argeș și Sibiu și traversează, de la sud la nord, Munții Făgăraș, făcând legătura între regiunile istorice Muntenia și Transilvania.
Printre obiectivele turistice care pot fi vizitate de-a lungul șoselei se află lacul și barajul Vidraru, Valea râului Capra, Cascada Capra, Rezervația Naturală „Golul Alpin al Munților Făgăraș” și Rezervația Naturală „Golul alpin Bâlea” .

Păltiniș

Păltiniș este o altă stațiune montană foarte cunoscută din județul Sibiu. Aceasta se află situată pe versantul nord-estic al Munților Cindrel, la 35 de km distanță de orașul Sibiu. Se spune despre Păltiniș că este cea mai veche stațiune montană din țara noastră, fiin înființată în secolul al XIX-lea. Aici există și trei vile, vechi de peste un secol, declarate monumente istorice – Casa Turiștilor, Casa Medicilor şi Sala Monaco – Casa Memorială „Constantin Noica” și Schitul „Schimbarea la față”, locul unde este înmormântat acesta.

Biserica fortificată din Cisnădioara

Biserica fortificată din Cisnădioara este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din județului Sibiu. Aceasta a fost ridicată pe culmea unui deal, din localitatea cu același nume, la începutul secolul al XII-lea, între anii 1162-1223. Aceasta este o biserică din piatră înconjurată de ziduri, tot din piatră, ce aveau rol de apărare. Biserica și zidurile se mai pot admira și azi. Pe lângă frumusețea și istoria sa, biserica mai este cunoscută și pentru faptul că adăpostește cea mai veche orgă cu tuburi din România în stare funcțională (construită în secolul al XVIII) și datorită acustici sale foarte bune, motiv pentru care aici se organizează numeroase concerte și evenimente culturale.

Contact:

Adresă E-mail: cazare@maqhotels.ro
Număr telefon: : 0770760718
Adresă Pensiunea MAQ LAcul Negru &
MAQ Club

str. Salinelor nr. 7 Ocna Sibiului, Sibiu, 555600
Scroll to top